Det er mange muligheter for å spille på Bodø/Glimt både over nett og hos en kommisjonær, og det er alltid spennende muligheter for flere typer spill, som for eksempel ordinært spill på fastsatt odds på enten seier, uavgjort eller tap, tipping på faktisk resultat eller tipping av vinner med et på forhånd bestemt utgangspunkt. Det er nesten bare fantasien som setter grenser.

Et spennende spillobjekt

Gjennom historien så har Bodø/Glimt vært et spennende spilleobjekt i de aller fleste sammenhenger, De har vært en tilværelse med opp- og nedrykk, hvor de i noen sesonger også har vært helt i toppen og med langt i cupen. Til og med europacupspill har vært å finne blant spilleobjektene hvor Bodø/Glimt har vært involvert.

I Norge er sesongoppkjøringen lang, og muligheten for å tilegne seg nye spillere strekker seg fra medio januar til primo april, hvor kontraktløse spillere kan signere hele året. Dette fører til at mye kan endre seg i løpet av oppkjøringperioden, og forutsetningene for spill kan endre seg ganske radikalt fra avslutningen av den forrige sesongen.

For å ha en oversikt vil det stadig være nødvendig å holde seg oppdatert på hva som rører seg i overgangsmarkedet, og da Bodø/Glimt hovedsaklig er en selgende klubb, så er inngang av spillere noe å holde et øye med for å vite hvordan styrkeforholdene endrer seg i løpet av denne perioden.

 

Mange muligheter

Bodø/Glimt har gjennom historien gjort en kjempejobb på spillermarkedet, og det er ingenting som tilsier at dette skal endre seg. Både lokalt talent og internasjonale spillere har kommet inn og gjort en stor forskjell på kort tid. Både toppscorere, assist-konger og stopperbautaer har gjennom tiden satt sitt preg på klubben og serien generelt. Dette er det selvfølgelig viktig og holde seg oppdatert på, da disse i seg selv kan være attraktive spilleobjekter på kort og lang sikt.

Ved plassering av spill på Bodø/Glimt så kan det være greit å bli litt kjent med historien og prestasjoner i nyere tid. Som nevnt så har klubben tilbrakt mye tid på begge de to øverste nivåene i den nasjonale serien. Spill på topplasseringer på det andre nivået, og fra midten og ned på det øverste virker å være godt innenfor. Tabellplasseringer fra sesongene 2000 til 2018 indikerer dette godt.

Andre Interessante objekter

Fra 2000 til 2003 ble plasseringene 10-9-10, mens klubben overrasket alle, inkludert seg selv med sølvplass i 2003. I 2004 var det tilbake til “normalen” med en 12.plass og kvalifisering for å beholde plassen, noe de også klarte bare for å rykke ned med 14.plassen året etter. 2 sesongen ble brukt til å komme tilbake til Eliteserien via kvalifisering i 2007 eter en 5.plass det første året.

Det første året tilbake ga en sterk 4.plass, før det bar rett ned igjen med en 15.plass året etter. 3 år med 5. og 6.plasser fulgte før opprykket igjen kom i 2013, fulgt av 2 år på nedre halvdel av Eliteserien og nytt nedrykk i 2016. Året etter ble et rekordår for klubben og nytt opprykk, etterfulgt av en ny plassering på nedre halvdel i toppdivisjonen der de fortsatt befinner seg.

De siste årene har plasseringer mot bunnen av Eliteserien og mot toppen av Adecco/OBOS-ligaen vært regelen mer enn unntaket. Dette bør gi et forholdsvis godt grunnlag for å sette spille på plassering om det er ønskelig.

Spillere som scorer mye mål har også vært en gjenganger hos Bodø/Glimt, med Kristian Fardal Opseths rekordmange 28 mål i opprykksesongen 2017 er et tydelig signal om. Dette kan selvfølgelig være et noe mer risikabelt spill, men med litt bakgrunnsinformasjon om spillerstallen og eventuelle spillere på vei inn eller ut, så bør det la seg gjøre å finne potensielle storscorere i denne.